RitmÅbo on perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin esityssarja. Sarjan kansainvälisiä esityksiä on nähty Turussa vuodesta 2010. RitmÅbo-illat perustuvat artistien kohtaamiseen, eri tanssi- ja musiikkityylien vuoropuheluun, improvisaatioon sekä hetkellisyyteen.

Koe sarjan valovoimaiset tähtivieraat ja iltojen ainutlaatuinen elämyksellinen tunnelma!

"Tanssijoiden ja muusikoiden vuoropuhelu oli kiehtovaa seurattavaa",
Turun Sanomat


jussilindroos.com
email: jl (at) jussilindroos . com

English Aiemmat esitykset Etusivu / Front page

MUSIIKKI-,

URHEILU- JA

KULTTUURITAPAHTUMIEN

SUKUPUOLTEN

TASA-ARVOHAASTE

2024
Sukupuolten Tasa-arvo 2024 Eurooppa Haaste – Equal Gender Equality 2024 Challenge Europe on sukupuolten tasa-arvoa edistävä alunperin eri musiikki- ja kulttuuritapahtumille lähetetty sukupuolten tasa-arvohaaste. Haasteen on lähettänyt liikkeelle Turussa vuodesta 2010 toiminut esitys- ja konserttisarja RitmAbo. Sukupuolten tasa-arvo haasteen ajatus on tukea kaikille ihmisille Euroopassa yhdenvertaisesti samoja YK:n perusihmisoikeuksia sukupuolesta tai taustasta riippumatta. Haasteeseen voi kesällä osallistua kutsumalla mukaan omat suosikkiartistit ja kesän parhaimmat musiikki- ja kulttuuritapahtumat. Kutsun voi lähettää ympäri Suomea, Pohjoismaita ja Eurooppaa. Sukupuolten tasa-arvohaasteeseen voi kutsua mukaan myös oman suosikkiyrityksen, valtion tai kunnan toimijan, kaupungin ja tietenkin kaikki parhaat tuotebrändit.


T-PAIDAT, HOODIET & TUOTTEET SPREADSHIRT SHOPISTA. HANKI OMASI


Yhdenvertaisia YK:n perusihmisoikeuksia Suomessa vuonna 2024 tukemassa
RITMABO PERKUSSIIVISEN TANSSIN JA ELÄVÄN MUSIIKIN ESITYSSARJA VUODESTA 2010 TURUSSARITMABO -

SUKUPUOLTEN

TASA-ARVO

2024 EUROOPPA

HAASTE

RitmAbo sarjan tuottaja ja artisti Jussi Lindroos, kuva: Ferenc Schnellbach (2015)


Ole mukana tsemppaamassa musiikki-, urheilu- ja kulttuuritapahtumat ympäri Eurooppaa kohti Tasa-arvoista (sukupuolten tasa-arvo) musiikki- ja tapahtumatuotantoa sekä osallistumiskokemusta jo tänä kesänä.
RitmÅbon Sukupuolten Tasa-arvo 2024 - (Equal Gender Equality) haaste myös Euroviisuihin Ruotsin Malmöön sekä kaikille kesän musiikki-, urheilu- ja kulttuuritapahtumille Euroopassa.


RitmÅbo-esityssarja tukee Suomessa Tasa-arvolain (1986) noudattamista kaikissa musiikki- ja kulttuurialan tapahtumissa
sekä niiden kaikissa työ-, tuotanto- ja artistisopimuksissa Suomessa vuonna 2024. Kaikilla tapahtuma- ja kulttuurialan yrittäjillä, työntekijöillä, esiintyjillä ja esitysten katsojilla on sukupuolesta riippumatta oikeus kokea yhdenvertaisia upeita tapahtumaelämyksiä sekä kokea yhdenvertainen elämä, työelämä ja vapaa-aika. Kaikilla suomalaisilla on oikeus yhdenvertaisiin YK:n perusihmisoikeuksiin.

Lue Sukupuolten Tasa-arvo 2024 haaste ja viimeisimmät kuulumiset myös RitmÅbo-esityssarjan Facebook-sivulta ja ole mukana tsemppaamassa musiikki- ja kulttuuritapahtumat kohti Tasa-arvoista tuotantoa ja tapahtumakokemusta tänä kesänä!
T-PAIDAT, HOODIET & TUOTTEET SPREADSHIRT SHOPISTA. HANKI OMASI


RitmÅbon lähettämät Sukupuolten Tasa-arvo 2024 Eurooppa Haasteet:

RitmÅbo-esityssarja on lähettänyt Sukupuolten Tasa-arvo 2024 haasteen THE VOICE TV-ohjelmalle!

Sukupuolten Tasa-arvo 2024 haaste myös Euroviisuihin Ruotsin Malmöön! Haasta ja tsemppaa mukaan Euroviisujen tuotantotiimi sekä suosikkimaasi esiintyjätiimi.
(Equal Gender Equality 2024 Challenge Europe)

Nyt voit tsempata Sukupuolten Tasa-arvo 2024 Haasteeseen mukaan myös kaikki kesän musiikki- ja kulttuuritapahtumat ympäri Suomea!

Nyt voit tsempata ja haastaa mukaan Sukupuolten Tasa-arvo 2024 Haasteeseen myös kaikki kesän 2024 musiikki- ja kulttuuritapahtumat ympäri Eurooppaa!
(Equal Gender Equality 2024 Challenge Europe)

Nyt voit tsempata Equal Gender Equality 2024 Challenge Europe (Sukupuolten Tasa-arvo 2024) haastetta eteenpäin myös itse ostamalla tseppihaasteen tuotteita Spreadshirt Shopin kautta.

Nyt voit tsempata ja haastaa mukaan Sukupuolten Tasa-arvo 2024 Eurooppa Haasteeseen suosikkiyrityksesi ja parhaimmat brändit ympäri Suomea ja Eurooppaa!

Sukupuolten Tasa-arvo 2024 Eurooppa Haaste Suomen Kansallisarkistolle. Kansallisarkistolle on sen yhteen toimipisteeseen saanut kiertokirjeeksi kulkevana tarkoitetun Sukupuolten tasa-arvo 2024 haastejulisteen. Juliste on annettu Kansallisarkistolle kesähaasteena toimitettavaksi Helsinkiin sen kaikkien toimipisteiden kautta. Kansallisarkistolle on lisäksi esitetty RitmAbon antama kutsuviesti koota sukupuolten tasa-arvoa koskevaa aineistoa arkistoistaan.

Sukupuolten Tasa-arvo 2024 Eurooppa Haasteen ovat kesän aikana saaneet useat kulttuuritapahtumat sekä Euroopassa tunnetut tuotebrändit ja palvelut sosiaalisen median välityksellä toimitettuina tsemppihaasteina.

Sukupuolten Tasa-arvo 2024 Eurooppa Haaste matkusti myös Tukholmaan ja haasteen sai Tukholmassa useat pohjoismaiset sekä eurooppalaiset tahot.

Sukupuolten Tasa-arvo 2024 Eurooppa Haasteen juliste matkasi myös Tukholmassa sijaitsevaan tunnettuun pohjoismaiseen museoon. Museolle esitettiin samalla aloite kutsua sukupuolten tasa-arvohaasteeseen mukaan muita Pohjoismaisia museoita sekä toteuttaa yhteistyössä aihetta koskevia näyttelyjä.


Supporting Equal (Gender Equality) UN Human Rights in 2024
Yhdenvertaisia YK:n perusihmisoikeuksia Suomessa vuonna 2024 tukemassa
RITMABO - THE VOICE

2024 CHALLENGE!
RitmÅbon Sukupuolten Tasa-arvo 2024 haaste THE VOICELLE! Ole mukana tsemppaamassa The Voice ja sen upea tuotantotiimi kohti Tasa-arvoista live TV- ja musiikkituotantoa tänä perjantaina!

RitmÅbo-esityssarja tukee Tasa-arvolain (1986) noudattamista kaikissa musiikki- ja kulttuurialan tapahtumissa
sekä kaikissa työsopimuksissa Suomessa vuonna 2024. Kaikilla tapahtuma- ja kulttuurialan yrittäjillä, työntekijöillä, esiintyjillä ja esitysten katsojilla on sukupuolesta riippumatta oikeus kokea yhdenvertaisia upeita tapahtumaelämyksiä. Kaikilla suomalaisilla on oikeus yhdenvertaisiin YK:n perusihmisoikeuksiin.

RitmÅbo-esityssarja on lähettänyt Sukupuolten Tasa-arvo 2024 haasteen THE VOICE TV-ohjelmalle!

Nyt voit haastaa Sukupuolten Tasa-arvo 2024 Haasteen myös kaikille kesän musiikki- ja kulttuuritapahtumille ympäri Suomea.

Lue Sukupuolten Tasa-arvo 2024 haaste RitmÅbo-esityssarjan Facebook-sivulta ja ole mukana tsemppaamassa THE VOICE kohti Tasa-arvoista musiikkituotantoa ja hienoa live TV-lähetystä tänä perjantaina.Supporting Equal (Gender Equality) UN Human Rights in Finland in 2024.
Yhdenvertaisia YK:n perusihmisoikeuksia Suomessa vuonna 2024 tukemassa
"The dialogue between the dancers and musicians was faschinating to watch", Turun Sanomat

Contact: jl (at) jussilindroos.com to book this show or to suggest performance, art, event or production collaboration around the RitmAbo project.

RITMABO – Perkussiivista tanssia ja elävää musiikkia vuodesta 2010kuva: Olli Sulin

RitmÅbo on korkeatasoinen perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin esityssarja. Sarjan kansainvälisiä esityksiä on nähty Turussa vuodesta 2010. RitmÅbo on myös vierailut Helsingissä, ja sarjaan kuuluvia esityksiä on koettu Helsingin juhlaviikkojen aikaan tapahtuvalla Art Goes Kapakka festivaalilla, Koko Jazz Clubilla sekä Helsingin kulttuurikeskuksen Kanneltalossa.

RitmÅbo-illat perustuvat artistien kohtaamiseen, eri tanssi- ja musiikkityylien vuoropuheluun, improvisaatioon sekä hetkellisyyteen. Esitykset tarjoavat katsojille ainutlaatuisia ja ainutkertaisia elämyksiä korkeatasoisen musiikin ja perkussiivisen tanssin parissa. Iltojen tähtiä ovat huippuvieraat ja tietenkin yleisö.

RitmÅbo sarjan taiteellinen johtaja ja toteuttaja on Jussi Lindroos. Sarja tekee monipuolisesti yhteistyötä eri kumppanien kanssa kuten Turussa Läntinen tanssin aluekeskus, Turun seudun musiikkiopisto (ei enää toiminnassa, nyk. konservatorio) sekä eri tapahtumat ja esitystilat. RitmÅbo festivaalin vuoden 2021 esitykset pyrittiin toteuttamaan Turun Manillan tunnelmallisessa Vanhassa Viinatehtaassa yhteistyössä Pro Manillasäätiön kanssa. Esitykset vuonna 2021 peruuntuivat Aluehallintoviranomaisen tekemän yleisötilaisuuksia koskeneen yleisen pandemiapäätöksen vuoksi.RITMÅBO 2022:

RitmAbo Festivaalin 27.-28.12.2021 esitykset siirtyvät myöhempään ajankohtaan tai peruuntuvat. Seuraamme aktiivisesti pandemiatilannetta yhteistyössä sarjan yhteistyökumppanien kanssa.

Pyrimme toteuttamaan uusia esityksiä, elämyksiä, kokemuksia ja upeita iltoja kun se on taas kaikin puolin mahdollista ja turvallista.
julkaistu 4.1.2022
RITMÅBO 2021:


RITMABO FESTIVAL 2021

27.-28.12.2021* TURKUNOCHE FLAMENCA: Taija Robalta, Tony de Maria (Toni Jokiniitty), FEET SONIC:
Jussi Lindroos. Kuvat: Katri Somerjoki, Liisa Mäkinen ja Ferenc Schnellbach


RitmÅbo on korkeatasoinen perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin esityssarja, jota on nähty Turussa vuodesta 2010. Nyt sarja palaa ensimmäistä kertaa pandemian jälkeisille näyttämöille, monien tapahtumien ja uusien areenoiden avautuessa, omalla tunnelmallisella minifestivaalillaan. Merkitse nämä upeat esitysillat kalenteriisi!

Nyt nähtävät festivaaliesitykset toteutetaan Turun Manillan tunnelmallisessa Vanhassa Viinatehtaassa yhteistyössä Pro Manillasäätiön kanssa.

*Festivaalin lipunmyyntiä tai tapahtumia ei voida valitettavasti avata yleisölle Aluehallintoviraston päätöksen vuoksi. Yleisötapahtumiin ei saa Varsinais-Suomessa ottaa yleisöä tai osallistujia 22.-31.12.2021. Pahoittelemme tilannetta kaikille esityksiä odottaneille katsojille.
julkaistu 22.12.2021

LIPUT
Festivaalin lipunmyyntiä ei voida avata yleisölle Aluehallintoviraston päätöksen vuoksi. Yleisötapahtumiin ei saa Varsinais-Suomessa ottaa yleisöä tai osallistujia 22.-31.12.2021.
julkaistu 22.12.2021
FEET SONIC 2021
Perkussiivista tanssia, laulua ja loop-tekniikkaa
MA 27.12.2021 klo 19 TURKU /
YLEISÖESITYS SIIRTYY TAI PERUUNTUU
Vanha Viinatehdas, Manilla
Jussi Lindroos soolo & yleisö*
perkussiivinen tanssi ja laulu sekä loop-tekniikka. *Yleisön osallistuminen esitykseen toteutetaan tässä esityksessä voimassa olevien suositusten puitteissa.
kesto n. 60 min


kuva: Ferenc Schnellbach

Jussi Lindroos on perkussiiviseen tanssiin ja lauluun keskittynyt steppi- ja kehomusiikkiartisti, koreografi, tuottaja, pedagogi ja freelance-tanssitaiteilija. Alallaan kansainvälisesti tunnettu taiteilija yhdistää esityksissään mielenkiintoisella tavalla stepin jalkatekniikkaa, kehomusiikkia sekä elementtejä afro-amerikkalaisesta rytmimusiikista, jazzista ja kansanmusiikista. Lindroos on tehnyt yhteistyötä monien korkeatasoisten kotimaisten ja ulkomaisten jazz- ja kansanmuusikoiden kanssa. Hän on urallaan esiintynyt yhdessä esimerkiksi jazzlaulaja Cyrille Aiméen ja perkussionisti Petros Kourtiksen sekä amerikkalaisen rytmistepin huippujen kuten Heather Cornellin, Max Pollakin ja Roxane Butterflyn kanssa.


LIPUT
Festivaalin lipunmyyntiä tai tapahtumia ei voida avata yleisölle Aluehallintoviraston päätöksen vuoksi. Yleisötapahtumiin ei saa Varsinais-Suomessa ottaa yleisöä tai osallistujia 22.-31.12.2021.
julkaistu 22.12.2021


NOCHE FLAMENCA
Flamenco-ilta kitaran ja laulun tunnelmissa
TI 28.12.2021 klo 19 TURKU /
YLEISÖESITYS SIIRTYY TAI PERUUNTUU
Vanha Viinatehdas, Manilla
Tony de Maria (Toni Jokiniitty) flamencokitara
Taija Robalta flamencolaulu
kesto 60-70 minNOCHE FLAMENCA - Taija Robalta, Tony de Maria (Toni Jokiniitty)
kuvat: Katri Somerjoki, Liisa Mäkinen


Taija Robalta on helsinkiläinen flamencolaulaja ja -laulunopettaja, joka luo iltaan sevillalaisen tablaotunnelman perinteisellä flamencolaululla. Hän on asunut vuosia Sevillassa pääopettajanaan flamencolaulun elävä legenda, Esperanza Fernández. Sevillassa Taija on säestänyt laulullaan myös tanssitunteja (mm. Carmen Ledesma, Miguel Vargas) ja esiintynyt kaupungin tablaoissa niin laulajana kuin tanssijanakin. Suomessa Taija on tullut vuosituhannen vaihteen jälkeen laulajana tutuksi niin tanssiteoksissa, tablaokeikoilla kuin oppilasnäytöksissäkin. Tällä hetkellä hän opettaa flamencolaulua Helsingissä ja Tampereella.

Pirkkalalainen flamencokitaristi Toni Jokiniitty alias Tony de María kuuluu alallaan Suomen huippuihin. Konsertissa hän soittaa omia sävellyksiään sekä musiikkia muilta, hänelle tärkeiltä flamencokitaran mestareilta. Hän on vuosien saatossa tullut tutuksi monille suomalaisille soolokonserttien sekä erilaisten flamencokokoonpanojen myötä. Hänen soittoaan on Suomen lisäksi kuultu Baltiassa, Saksassa ja Ruotsissa, sekä tietysti flamencon synnyinsijoilla Espanjassa. Kitaristi on julkaissut vuonna 2015 sooloalbumin sekä tänä vuonna kaksi digitaalista singleä, jotka ovat tavoittaneet satoja tuhansia kuuntelijoita eri puolilta maailmaa.


LIPUT
Festivaalin lipunmyyntiä tai tapahtumia ei voida avata yleisölle Aluehallintoviraston päätöksen vuoksi. Yleisötapahtumiin ei saa Varsinais-Suomessa ottaa yleisöä tai osallistujia 22.-31.12.2021.
julkaistu 22.12.2021
Tunnelmallinen Vanha Viinatehdas Manillassa Turussa.RITMABO – Innostava 2021

Seuraamme aktiivisesti kaikkia haastavaa pandemiatilannetta yhteistyössä sarjan yhteistyökumppanien kanssa. Pyrimme toteuttamaan uusia esityksiä, elämyksiä, kokemuksia ja upeita iltoja taas kun se on kaikin puolin mahdollista ja turvallista.

kuva: Ferenc Schnellbach, logo design: Jussi Lindroos

RitmÅbo -sarja
Taiteellinen johtaja, tuottaja ja toteuttaja
Jussi Lindroos


RITMÅBO 2020

RITMABO Interactive
CUEJERO meets LINDROOS
Flamenco-Jazz and World Music
Monday Jazz Happening @ Bar Rica
Ma 2.3.2020 klo 20 TURKU
Lisätiedot


kuva: Meya


RitmÅbo Interactive tuo perkussiivisen tanssin mukaan CUEJERO flamenco-jazz iltaan Monday Jazz Happeningin konserttisarjassa maanantaina 2. maaliskuuta. Illassa nähdään flamencobasisti Javier Sanchezin mielenkiintoinen CUEJERO projekti sekä steppiartisti Jussi Lindroos.

RitmÅbo Interactive on RitmÅbon uusi yhteistyöhön perustuva esityskonsepti, jota toteutetaan vuorovaikutteisesti yhdessä eri instituutioiden, esitystilojen, taiteilijoiden ja tapahtumajärjestien kanssa. Interactive-sarjan ensimmäinen esitys nähtiin Turussa Wäinö Aaltosen museossa elektronisen musiikin WAMBience tapahtumassa syksyllä 2019.

Javier Sanchez (Espanja) kontrabasso ja nauhaton basso
Joni Vierre sähkökitara
Erik Fräki lyömäsoittimet
Jussi Lindroos steppi ja perkussiivinen tanssi


RITMÅBO 2019
RITMABO Interactive
MÄKELÄ - LINDROOS - ELOVIRTA
WAMBience @ Wäinö Aaltosen museo
SU 29.9.2019 klo 13 TURKU

Kehomusiikkia, elektronisia äänimaisemia ja videoprojektioita yhdistävä kollektiivinen esitys, jossa yleisö osallistuu esityksen tekemiseen yhdessä steppiartisti Jussi Lindroosin ja muusikko Maria Mäkelän sekä Artturi Elovirran luomien videoprojektioiden kanssa.

RitmÅbo Interactive on uusi perkussiivisen tanssin esityskonsepti, jonka esityksiä toteutetaan vuorovaikutteisesti yhteistyössä eri instituutioiden, esitystilojen, taiteilijoiden ja tapahtumajärjestien kanssa. Sarjan ensimmäinen esitys nähtiin Turussa Wäinö Aaltosen museossa elektronisen musiikin WAMBience tapahtumassa.

Maria Mäkelä elektroninen musiikki, klarinetti ja laulu
Artturi Elovirta videoprojektiot
Jussi Lindroos kehomusiikki, perkussiivinen tanssi ja laulu

RITMABO
NEW YORK RHYTHMS - New Yorkin rytmejä
CORNELL - DUNKEL - HILLE - LINDROOS
TI 7.5.2019 klo 20.00 TURKU
Linnateatterin Teatteriravintola, Linnankatu 31


kuvat: William Frederking, Maarit Kytöharju ja Olli Sulin

Heather Cornell (New York) rytmisteppi & hiekkatanssi
Manuel Dunkel saksofoni
Sid Hille Rhodes & pieninstrumentit
Jussi Lindroos perkussiivinen tanssi, steppi & laulu


RitmÅbo-sarja juhli kymmenettä juhlavuottaan New Yorkin tunnelmissa. Kiitämme illan vierailija-artisteja, yleisöä sekä yhteistyökumppaneita!

Kiehtovasti ja sulavasti swengaava steppi- ja hiekkatanssija Heather Cornell soittaa tanssiessaan erilaisten steppikenkien ohella myös hiekkaa, leikitellen taitavasti siitä lähtevien erilaisten äänten kanssa. Cornell on tehnyt yhteistyötä jazzbasistilegenda Ray Brownin, jazzrumpali Lewis Nashin, kehomuusikko Keith Terryn sekä monien mielenkiintoisten jazzin ja maailman musiikin artistien kanssa. Hän toimi yli kaksikymmentä vuotta arvostetun Manhattan Tap konserttisteppiryhmän koreografina ja taiteellisena johtajana sekä teki koreografiat ”The Play what I wrote” komediaan Broadwaylle. Cornell on myös nauhoittanut Making Music Dance albumin yhteistyössä new yorkilaisten flamenco- ja maailmanmuusikoiden kanssa. Dance Magazine on kuvaillut Cornellin koreografioita visuaaliseksi musiikiksi ja steppaajana häntä on kutsuttu ”rytmistepin Oscar Petersoniksi”. Koreografi sekä steppi- ja hiekkatanssija Heather Cornell tunnetaan konserttistepin edelläkävijänä ja hän kutsuu itseään myös fyysiseksi muusikoksi.

Esityksen musiikkivieraina kuultiin korkeatasoisia kotimaisia jazzmuusikoita saksofonisti Manuel Dunkeilia sekä Rhodes-sähköpianisa illassa soittavaa pianisti ja säveltäjä Sid Hilleä. Iltaa isännöi steppiä-, kehomusiikkia ja laulua yhdistävä steppiartisti Jussi Lindroos.

Esityksen ja esityssarjan toteuttamista on ollut tukemassa Läntinen tanssin aluekeskus.


Esityssarjan tukijoita vuosien varrelta:

Turun seudun musiikkiopisto


Turku Rhythm We .comAll rights reserved, Kaikki oikeudet pidätetään
Muutokset mahdollisia
Copyright Jussi Lindroos 2009-2024