RitmÅbo on perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin esityssarja. Sarjan kansainvälisiä esityksiä on nähty Turussa vuodesta 2010. RitmÅbo-illat perustuvat artistien kohtaamiseen, eri tanssi- ja musiikkityylien vuoropuheluun, improvisaatioon sekä hetkellisyyteen.

Koe sarjan valovoimaiset tähtivieraat ja iltojen ainutlaatuinen elämyksellinen tunnelma!

"Tanssijoiden ja muusikoiden vuoropuhelu oli kiehtovaa seurattavaa",
Turun Sanomatjussilindroos.com
email: jl (at) jussilindroos . com

English Aiemmat esitykset Etusivu / Front page


RITMÅBO 2021

RitmÅbo on korkeatasoinen perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin esityssarja. Sarjan kansainvälisiä esityksiä on nähty Turussa vuodesta 2010. RitmÅbo on myös vierailut Helsingissä, ja sarjaan kuuluvia esityksiä on nähty Helsingin juhlaviikkojen Art Goes Kapakka festivaaleilla, Koko Jazz Clubilla sekä Helsingin kulttuurikeskuksen Kanneltalossa.

RitmÅbo-illat perustuvat artistien kohtaamiseen, eri tanssi- ja musiikkityylien vuoropuheluun, improvisaatioon sekä hetkellisyyteen. Esitykset tarjoavat katsojille ainutlaatuisia ja ainutkertaisia elämyksiä korkeatasoisen musiikin ja perkussiivisen tanssin parissa. Iltojen tähtiä ovat huippuvieraat ja tietenkin yleisö.

RitmÅbo sarjan taiteellinen johtaja ja toteuttaja on Jussi Lindroos. Sarja tekee monipuolisesti yhteistyötä eri kumppanien kanssa kuten Turussa Läntinen tanssin aluekeskus.


RITMABO – Innostava 2021!

Seuraamme aktiivisesti kaikkia haastavaa pandemiatilannetta yhteistyössä sarjan yhteistyökumppanien kanssa. Pyrimme toteuttamaan uusia esityksiä, elämyksiä, kokemuksia ja upeita iltoja taas kun se on kaikin puolin mahdollista ja turvallista.

kuva: Ferenc Schnellbach, logo design: Jussi Lindroos

RitmÅbo -sarja
Taiteellinen johtaja, tuottaja ja toteuttaja
Jussi Lindroos

RITMÅBO 2020

RITMABO Interactive
CUEJERO meets LINDROOS
Flamenco-Jazz and World Music
Monday Jazz Happening @ Bar Rica
Ma 2.3.2020 klo 20 TURKU
Lisätiedot


kuva: Meya


RitmÅbo Interactive tuo perkussiivisen tanssin mukaan CUEJERO flamenco-jazz iltaan Monday Jazz Happeningin konserttisarjassa maanantaina 2. maaliskuuta. Illassa nähdään flamencobasisti Javier Sanchezin mielenkiintoinen CUEJERO projekti sekä steppiartisti Jussi Lindroos.

RitmÅbo Interactive on RitmÅbon uusi yhteistyöhön perustuva esityskonsepti, jota toteutetaan vuorovaikutteisesti yhdessä eri instituutioiden, esitystilojen, taiteilijoiden ja tapahtumajärjestien kanssa. Interactive-sarjan ensimmäinen esitys nähtiin Turussa Wäinö Aaltosen museossa elektronisen musiikin WAMBience tapahtumassa syksyllä 2019.

Javier Sanchez (Espanja) kontrabasso ja nauhaton basso
Joni Vierre sähkökitara
Erik Fräki lyömäsoittimet
Jussi Lindroos steppi ja perkussiivinen tanssi


RITMÅBO 2019
RITMABO Interactive
MÄKELÄ - LINDROOS - ELOVIRTA
WAMBience @ Wäinö Aaltosen museo
SU 29.9.2019 klo 13 TURKU

Kehomusiikkia, elektronisia äänimaisemia ja videoprojektioita yhdistävä kollektiivinen esitys, jossa yleisö osallistuu esityksen tekemiseen yhdessä steppiartisti Jussi Lindroosin ja muusikko Maria Mäkelän sekä Artturi Elovirran luomien videoprojektioiden kanssa.

RitmÅbo Interactive on uusi perkussiivisen tanssin esityskonsepti, jonka esityksiä toteutetaan vuorovaikutteisesti yhteistyössä eri instituutioiden, esitystilojen, taiteilijoiden ja tapahtumajärjestien kanssa. Sarjan ensimmäinen esitys nähtiin Turussa Wäinö Aaltosen museossa elektronisen musiikin WAMBience tapahtumassa.

Maria Mäkelä elektroninen musiikki, klarinetti ja laulu
Artturi Elovirta videoprojektiot
Jussi Lindroos kehomusiikki, perkussiivinen tanssi ja laulu

RITMABO
NEW YORK RHYTHMS - New Yorkin rytmejä
CORNELL - DUNKEL - HILLE - LINDROOS
TI 7.5.2019 klo 20.00 TURKU
Linnateatterin Teatteriravintola, Linnankatu 31


kuvat: William Frederking, Maarit Kytöharju ja Olli Sulin

Heather Cornell (New York) rytmisteppi & hiekkatanssi
Manuel Dunkel saksofoni
Sid Hille Rhodes & pieninstrumentit
Jussi Lindroos perkussiivinen tanssi, steppi & laulu


RitmÅbo-sarja juhli kymmenettä juhlavuottaan New Yorkin tunnelmissa. Kiitämme illan vierailija-artisteja, yleisöä sekä yhteistyökumppaneita!

Kiehtovasti ja sulavasti swengaava steppi- ja hiekkatanssija Heather Cornell soittaa tanssiessaan erilaisten steppikenkien ohella myös hiekkaa, leikitellen taitavasti siitä lähtevien erilaisten äänten kanssa. Cornell on tehnyt yhteistyötä jazzbasistilegenda Ray Brownin, jazzrumpali Lewis Nashin, kehomuusikko Keith Terryn sekä monien mielenkiintoisten jazzin ja maailman musiikin artistien kanssa. Hän toimi yli kaksikymmentä vuotta arvostetun Manhattan Tap konserttisteppiryhmän koreografina ja taiteellisena johtajana sekä teki koreografiat ”The Play what I wrote” komediaan Broadwaylle. Cornell on myös nauhoittanut Making Music Dance albumin yhteistyössä new yorkilaisten flamenco- ja maailmanmuusikoiden kanssa. Dance Magazine on kuvaillut Cornellin koreografioita visuaaliseksi musiikiksi ja steppaajana häntä on kutsuttu ”rytmistepin Oscar Petersoniksi”. Koreografi sekä steppi- ja hiekkatanssija Heather Cornell tunnetaan konserttistepin edelläkävijänä ja hän kutsuu itseään myös fyysiseksi muusikoksi.

Esityksen musiikkivieraina kuultiin korkeatasoisia kotimaisia jazzmuusikoita saksofonisti Manuel Dunkeilia sekä Rhodes-sähköpianisa illassa soittavaa pianisti ja säveltäjä Sid Hilleä. Iltaa isännöi steppiä-, kehomusiikkia ja laulua yhdistävä steppiartisti Jussi Lindroos.

Sarjan toteuttamista on tukemassa Läntinen tanssin aluekeskus.


Esityssarjaa ovat tukemassa:Turun seudun musiikkiopisto


Turku Rhythm We .comAll rights reserved, Kaikki oikeudet pidätetään
Muutokset mahdollisia
Copyright Jussi Lindroos 2009-2021